Inapoi la produse din categoria Patiserie

Pasca 350g

Pentru crestini, pasca este cea mai importanta coptura rituala a Pastelui.
Ea se face din faina de grau de cea mai buna calitate, cernuta prin sita deasa.
Cel mai adesea, pasca are o forma rotunda, pentru ca se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde.

Aluatul dospit se pune in tavi speciale pentru pasca, dupa care, de jur imprejur, se aseaza aluatul impletit din doua sau trei sucituri.

In momentul in care se pune in cuptor, femeile de la tara fac semnul crucii cu lopata pe peretii cuptorului, spunand: "Cruce-n casa, Cruce-n piatra, Dumnezeu cu noi la masa, Maica Precista pe fereastra".

Pasca si cozonacii se prepara in Joia sau Sambata Mare

Pasca si cozonacii se pot prepara in Joia Mare sau in Sambata Mare, fiind duse apoi la biserica in noaptea de Inviere pentru a fi sfintite.

La sfarsitul slujbei de Inviere, preotul imparte tuturor bucatile de pasca stropita cu aghiazma, care sunt duse acasa si pastrate pentru a-i face pe credinciosi partasii binecuvantarii lui Dumnezeu, avand puterea de a alunga bolile si necazurile, intrucat semnifica sacrificiul lui Iisus Hristos.
Pasca 350g
 

S.C. PANALIM S.R.L.

Adresa
Str. Selimbarului Nr. 109, Cisnadie - 555300
Sibiu, Romania

Telefon
 
0269 561 777
Fax
0269 561 663
 

E-mail    contact@panalim.ro